Δευτέρα, 7 Νοεμβρίου 2011

Σπιτικό λαχταριστό μιλφέιγ

Καλημέρα και καλή εβδομάδα! Να ξεκινήσουμε με ένα αγαπημένο γλυκάκι? Να γλυκαθούμε λίγο τις δύσκολες μέρες που περνάμε!

 
Τι χρειαζόμαστε:

·         700ml γάλα
·         3 κουτιά σφολιατίνια
·         2 κούπες ζάχαρη άχνη
·         2 κουτάκια κρέμα γάλακτος
·         2 φακελάκια άνθος αραβοσίτου στιγμής

Πως το κάνουμε:

1.    Χτυπάμε με μίξερ σε ένα μπόλ τη κρέμα γάλακτος (ή φυτική σαντιγύ) και την άχνη για 6 λεπτά και το βάζουμε στην κατάψυξη για 15-20 λεπτά.


2.    Σ'ένα αλλο μπόλ χτυπάμε το άνθος αραβοσίτου στιγμής με το γάλα μέχρι να πίξει και το βάζουμε και αυτό στην κατάψυξη για 10 λεπτά.


3.    Μόλις περάσει ο χρόνος βγάζουμε τα δύο μπόλ απο την κατάψυξη, ανακατεύουμε τα μίγματα και χτυπάμε με το μίξερ για 1 λεπτό.Η κρέμα μας είναι έτοιμη.


4.    Σ'ένα μικρο ταψάκι τοποθετούμε τα σφολιατινια ένα ένα μέχρι να καλύψουμε το πάτο του ταψιού.


5.    Επανω στα σφολιατίια απλώνουμε τη μισή κρέμα ομοιόμορφα βάζουμε άλλη μια στρώση σφολιατίνια και απλώνουμε και την υπόλοιπη κρέμα.


6.    Τα σφολιατίνια που περισεύουν τα τρίβουμε και ρίχνουμε το τρίμμα πάνω στη κρέμα έτσι ώστε να σκεπάσουμε όλο το γλυκό και πασπαλίζουμε με λίγη άχνη απο επάνω.


7.    Το αφήνουμε για λίγη ώρα στο ψυγείο και είναι έτοιμο!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου