Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2012

Η πιο εύκολη μηλόπιτα της ζωής σας!!!

Πιο εύκολη...ΔΕΝ ΓΊΝΕΤΑΙ!!! Δεν λερώνεις τίποτα γιατί δεν έχει υγρά!! Κι όμως ακούγεται περίεργη αλλά απο γεύση σκίζει. Την προτείνω ανεπιφύλακτα. Ότι πρέπει για το απογευματινό σας καφεδάκι με παρέα ή χωρίς


Τι χρειαζόμαστε:

• 250 γρ αλεύρι
• 250 γρ ζάχαρη
• 250 γρ σιμιγδάλι ψιλό
• 1 βανίλια
• 1 κουταλάκι μπέικεν πάουντερ
• 1 κιλό μήλα
• κανέλα
• 125 γρ παγωμένο βούτυρο

Πως το κάνουμε:
1. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το σιμιγδάλι, βανίλια και μπέικεν πάουντερ.
2. Παίρνουμε μια στρόγγυλη φόρμα με κούμπωμα και απλώνουμε το 1/3 του μίγματος μας.
3. Τρίβουμε με τον τρίφτη τα μισά μήλα από πάνω, τα απλώνουμε ομοιόμορφα και τα πασπαλίζουμε με λίγη κανέλα.
4. Απλώνουμε από πάνω ακόμη 1/3 του μίγματος και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με τα μήλα και την κανέλα.
5. Τελευταίο "στρώμα" , το υπόλοιπο 1/3 του μίγματος.
6. Στο τελείωμα, τρίβουμε το βούτυρο από πάνω, είτε με τον τρίφτη αν το έχουμε βάλει στην κατάψυξη για να σκληρύνει, είτε με ένα μαχαιράκι σε μικρά κομμάτια. Προσέχουμε να απλωθούν παντού τα κομμάτια του βουτύρου.
7. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 1 ώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου